• Share on Twitter
  • Share on Facebook

ASTD 2012: wat staat er ons te wachten?

Isa

Zondag 6 mei om 12u gaat de jaarlijkse ASTD Conference van start en wordt 4 dagen later, op woensdag 9 mei om 4 pm afgesloten.


Per dag zijn er telkens drie timeslots van 1u15 minuten gepland en per timeslot worden er bij benadering 25 à 30 sessies aangeboden, van een overaanbod gesproken !

En dan zijn er uiteraard ook sessies van de keynote speakers. Maandag bijt Jim Collins de spits af met een sessie over zijn laatste boek ‘Great by Choice: Uncertainty, Chaos and Luck’ waarin hij naar een antwoord zoekt op de vraag waarom sommige bedrijven standhouden en het goed doen ondanks de onzekere tijden en de chaos, en andere dan weer niet. Ik kijk er echt naar uit want onzekerheid en chaos zijn in de huidige economische context vaker regel dan uitzondering.

 Dinsdag krijgen we John Kao, de ‘serial innovator’: expert in innovatie dus, in organisatietransformaties en nieuwe technologiën. Met een hele reeks publicaties rond innovatie en creativiteit op zijn palmares laat hij zich graag de ‘Innovation Sherpa’ noemen, omdat hij dingen ook daadwerkelijk in beweging zet.  Ook hier: laat maar komen, want spreken en filosoferen over innovatie en creativiteit is één ding maar de processen ook echt in gang zetten, dat is toch even iets anders.

 Woensdag sluit Heidi Grant Halvorsonsociaal psychologe en auteur van ‘The psychology of goals’ – de conferentie af met een sessie over het nastreven van persoonlijke (levens)doelen en hoe de aard van deze doelen bepalend is voor hoe mensen op tegenslagen en uitdagingen reageren. Om eerlijk te zijn, van dit onderwerp heb ik niet bepaald kaas gegeten maar intrigeren doet het me zeker en ik zal er achteraf graag over terugkoppelen.

Het (over)aanbod
Maar goed, terug naar het (over)aanbod van sessies dus.  Intuitief bijna en op basis van een titel en een beknopte beschrijving, heb ik mijn agenda gevuld met sessies die mij aanspreken. Met als gevolg dat er per timeslot vaak 5 sessies of meer in mijn agenda zijn terechtgekomen. Zelfs al ren ik als een gek van de ene conference room naar de andere of blijf ik knusjes zitten waar ik zit om via het getwitter van deelnemers aan andere sessies aan een vorm van extreme multitasking te doen, het zal me nooit lukken om alles te capteren en te absorberen.

Keuzes
Keuzes maken dus en me focussen op wát voor mij belangrijk is: wat valt me op, wat blijft hangen, wat breng ik terug naar mijn organisatie waardoor onze interactie met klanten tot nog meer duurzame en innovatieve leeroplossingen leidt.  Career Development, Leadership Development en Human Capital zijn samen goed voor een 125 sessies en het zal vooral uit die domeinen zijn dat ik verslag zal uitbrengen. Het heikele punt van het stimuleren, verhogen en meten van L&D-ROI komt op deze conference ook ruim aan bod en ik hoop ook hierover toepasbaar nieuws op te vangen.

Culturele diversiteit als toegevoegde waarde
Maar ook: als de 70-20-10 stelling klopt, zal ik wellicht evenveel opsteken van de informele contacten met fellow attendees dan via het volgen van sessies. Er zullen 70 landen vertegenwoordigd zijn en mij boeit het persoonlijk heel erg om te weten te komen hoe mensen uit andere culturen en andere economische context naar Learning & Development kijken, of de trends door de aanzwellende globalization inderdaad gelijklopend zijn maar ook, hoe daar dan concreet invulling wordt aan gegeven.

Tot op ASTD dan!

Lees meer artikels over: , , ,

Over Isabelle Van Extergem

Isabelle Van Extergem is Learning Consultant bij Kluwer Opleidingen. Met haar ruime business ervaring en haar passie voor het ontwikkelen van menselijk potentieel en van organisaties, is zij een volwaardige gesprekspartner voor klanten die samen met ons hun leerbehoeften in kaart willen brengen en leeroplossingen uitwerken.

Reacties

Post een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.